Niclas Knudsen/Emil de Waal

Dette er et nyt projekt med to store kapaciteter fra den danske musikscene. Musikken er original, skrevet af de to musikere og blander mange genrer: afrobeat, reggae, elektronika, funk, jazz og meget mere. Musikerne indrager computere og elektronik I et rum, hvor de begge for mulighed for at lege, improviseren og reagere I nuet.

Niclas Knudsen har bla.a. udgivet CD’er med grupperne Ibrahim Electric, Fra De Varme Lande og Human Beat Boxer (med Adam Nussbaum), Jungle Breed, Niclas Knudsen Quartet, Radio Timbuktu og som sideman med grupperne Radiostar, Jesper Lundgaard Trio , Vildnis og Rasmus Nøhr. Han modtog i 1999 en grammy for sin medvirken på Hans Ulriks Jazz and Mambo og vandt 1. præmie ved Gexto Jazzcompetition både med bandet Science Fiction Quartet i 1996 og bandet Out To Lunch i 1999. Han har spillet i stort set hele verden med det succesfulde orkester Ibrahim Electric i løbet af de sidste 10 år og udgivet 7 CDer med selvsamme orkester. Han har blandt mange andre store personligheder spillet med Billy Preston, John Tchicai, Ray Anderson, Dave Liebman, Adam Nussbaum og Tom Jones.

Emil de Waal har siden 2004 udgivet en række internationalt kritikerroste albums. Særligt to anmeldelser i britiske ”The Wire” har skudt turnévirksomhed for hans projekter igang i både Europa, Kina og USA. Her har han arbejdet sammen med internationalt respekterede og stærkt forskelligartede navne som f.eks. Wayne Horvitz, Andy Green (Velvet Underground, John Cale), Kato Hideki og Hanggai. På dansk grund er han især kendt for utallige samarbejder, bl.a. med Randi Laubek, Gustaf Ljunggren og Søren Kjærgaard.

Duoen er:

Niclas Knudsen: guitarer og elektronik

Emil de Waal: trommer, computere og elektronik